Egy nagyon egyszerű, ám tartalmas leves receptet hoztam mára. Vidám narancssárga színével egy kis vidámságot csempészhetünk a szürke téli napokba. Levesfeltétnek adhatunk pirított magvakat, krutont, én egyik nap sajtos krékerrel tálaltam, úgy is finom volt. Ha kiegészítjük még egy sajtos melegszendviccsel, akkor komplett ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók:
1 szál póréhagyma
2 közepes méretű édesburgonya
kevés olaj
só
bors, cayenne-bors (elhagyható), őrölt gyömbér, szerecsendió
Elkészítés:
- A póréhagymát felkarikázzuk, az édesburgonyát felkockázzuk.
- Kevés olajon elkezdjük párolni a pórét, ha elkezd puhulni, hozzáadjuk az édeskrumplit is, picit megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi kényelmesen ellepi, majd megsózzuk.
- Ha megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk, esetleg higítunk rajta, ha túl sűrűnek ítélnénk.
- Visszatesszük a tűzre, hogy átmelegedjen, fűszerezzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
- Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése