2017. november 22., szerda

Sütőtökös kevert süti narancsmázzal

Itt a sütőtök szezon! Bevallom, én a sima sült tökért nem lelkesedek annyira (na nem is vetem meg), de szívesen sütök-főzök vele. Mostanában amúgy is leginkább a gyorsan összeállítható sütemények jöhetnek számításba, mint amilyen ez a villámgyors kevert süti is. Csak összeöntöm a hozzávalókat egy tálba, elkeverem és már mehet is a sütőbe! Mivel vendégeket vártunk, egy kis narancsmázzal csorgattam meg, hogy ne legyen annyira "fapados". Mondhatom, ezzel máris egy másik dimenzióba lépett ez az édesség. Próbáljátok ki, finom!







Hozzávalók:

25 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
harmad teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
25 dkg sült tök pürésítve
8 dkg nádcukor
10 dkg méz
1,2 dl tej
1,2 dl olaj

A tetejére:
fél narancs kifacsart leve
porcukor



Elkészítés: 

  1. A sütőtökpürét meglocsoljuk a mézzel, hozzáadjuk a cukrot és az olajat, alaposan eldolgozzuk. Mehet hozzá a liszt és a benne elkevert sütőpor, illetve szódabikarbóna, majd a fűszerek. Alaposan elkeverjük és apránként a tejet is hozzácsorgatjuk. 
  2. Vajazott, lisztezett piteformában, 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 
  3. Amíg sül, elkészítjük a narancsmázat: A narancslébe annyi porcukrot keverünk, hogy sűrűn folyó mázat kapjunk. Ha túl édesnek találjuk, pici citromlevet is adhatunk hozzá.
  4. Ezzel a mázzal alaposan körbelocsoljuk a még forró pitét.
  5. Ahogy hűl, a süti a nedvesség egy részét beszívja, egy része pedig roppanós kéregként a külsejére szárad. Nagyon finom, szaftos süti a végeredmény, jó étvágyat hozzá!


Ötlet innen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése