Nyáron különösen jól jön, ha van néhány igazán gyorsan elkészíthető étel a tarsolyunkban. Ez is egy ilyen. Képzeljétek, még a tésztát sem kell külön megfőzni! Hallottatok már ilyet? :) Érdemes kipróbálni, nem csak gyors, hanem nagyon finom is!
Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
5 fej gomba
15 dkg zöldborsó
1 kisebb cukkini
4 evőkanál csemegekukorica
só
30 dkg tészta
6,5 dl víz
só
kakukkfű
rozmaring
0,5 dl tej
2 evőkanál parmezán vagy pecorino
1 gerezd fokhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
5 fej gomba
15 dkg zöldborsó
1 kisebb cukkini
4 evőkanál csemegekukorica
só
30 dkg tészta
6,5 dl víz
só
kakukkfű
rozmaring
0,5 dl tej
2 evőkanál parmezán vagy pecorino
Elkészítés:
- A szalonnát felkockázzuk és a hagymával egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal is kicsit pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Mehet bele a borsó és a felkockázott cukkini, a tészta és a víz.
- Fedő nélkül addig főzzük, míg a tészta és a zöldségek meg nem puhulnak és a víz nagyja el nem főtt.
- Ha megvan, mehet bele a kukorica és a tej, még egyszer összeforraljuk, kissé sűrítjük. A végén belekeverjük a sajtot és már tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése