2017. április 11., kedd

Majorannás krumplileves kolbásszal

Való igaz, a nagyhét nem a dőzsölés ideje, így ezt a levest is érdemes máskorra tartogatni. Például jól jöhet Húsvét után, a maradék kolbásznak keresve sem találnánk méltóbb helyet ennél a levesnél. :) Nagyon hamar elkészül, és mondanom sem kell, finom. Mi legalábbis nagyon szeretjük!

Hozzávalók:

1 kg burgonya
10-15 cm-nyi füstölt kolbász
1 fej hagyma
diónyi zsír vagy 3 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt majoranna
2 teáskanál pirospaprika
1-2 babérlevél
2 dl tejföl



Elkészítés: 
  1. A zsírt felhevítjük, megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. 
  2. Meghintjük a liszttel, a pirospaprikával, a majorannával, picit átkeverjük, majd gyorsan hozzáadjuk a felkockázott krumplit, alaposan átforgatjuk. 
  3. Mehet bele a felvagdosott kolbász, felöntjük vízzel (kb. 1,5 l), sózzuk, beledobjuk a babérlevelet, és gyöngyözve puhára főzzük.
  4. Ekkor hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozunk 2 dl tejfölt, még egyszer összeforraljuk, és tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése