Való igaz, a nagyhét nem a dőzsölés ideje, így ezt a levest is érdemes máskorra tartogatni. Például jól jöhet Húsvét után, a maradék kolbásznak keresve sem találnánk méltóbb helyet ennél a levesnél. :) Nagyon hamar elkészül, és mondanom sem kell, finom. Mi legalábbis nagyon szeretjük!
Hozzávalók:
1 kg burgonya
10-15 cm-nyi füstölt kolbász
1 fej hagyma
diónyi zsír vagy 3 evőkanál olaj
só
1 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt majoranna
2 teáskanál pirospaprika
1-2 babérlevél
2 dl tejföl
Elkészítés:
- A zsírt felhevítjük, megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát.
- Meghintjük a liszttel, a pirospaprikával, a majorannával, picit átkeverjük, majd gyorsan hozzáadjuk a felkockázott krumplit, alaposan átforgatjuk.
- Mehet bele a felvagdosott kolbász, felöntjük vízzel (kb. 1,5 l), sózzuk, beledobjuk a babérlevelet, és gyöngyözve puhára főzzük.
- Ekkor hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozunk 2 dl tejfölt, még egyszer összeforraljuk, és tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése