Az utóbbi két hónapban nem nagyon élveztem semmilyen gasztroprogramot (másmilyet sem igazán), így sajnos ennek a receptnek a közreadását is egyre csak halogattam. Ahogy elkezdett "visszatérni" belém az élet (duplán :) ), kaptam újra kedvet a főzéshez, menüíráshoz, evéshez és blogoláshoz. Maradjunk tehát a hiánypótlásnál, azután hamarosan jövök az aktuális dolgokkal is.
Sajtos-zabos kréker
Hozzávalók:
7,5 dkg aprószemű zabpehely
15 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
10 dkg vaj
12 dkg sajt (egy része lehet parmezán, de használjuk bátran azt, ami akad otthon)
1 tojás
4 teáskanál hideg víz
1 mokkáskanál só
zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
- A sajtot reszeljük le. A lisztet sózzuk meg, morzsoljuk el a felkockázott vajjal, adjuk hozzá a zabpelyhet, reszelt sajtot, aprított vagy szárított fűszert és keverjük el alaposan.
- A tojással és a vízzel gyúrjuk gombóccá, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Ha ropogósabban szeretjük, akkor vékonyabbra, ha omlósabban, akkor hagyhatjuk vastagabbra. Derelyevágóval vagy késsel vágjuk fel négyzetekre, háromszögekre, ahogy szimpatikus.
- 175 fokos sütőben süssük addig, míg a széle kis színt kap. Tálalhatjuk bármilyen mártogatóssal, például tonhalkrémmel...
... aminek az elkészítése borzasztóan egyszerű.
Tonhalkrém
Végy egy doboz tonhalkonzervet, csepegtesd le a levét, a halhúst törd össze villával. Kevés majonézzel keverd krémesre, ízesítsd pici sóval, borssal, citromlével, cayenne-borssal. Ha gondolod, adhatsz hozzá 1-2 marék csemegekukoricát is, de anélkül is finom lesz! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése