Kellene egy frappánsabb név ennek a sütinek, hogy ne derüljön ki már az elején, mivel van dolgunk. :) Anyu fedezte fel ezt a receptet, adtunk neki egy esélyt. Azóta bérelt helye van a repertoáromban, ha valahová sütit ígérek, de nincs sok időm, gyakran folyamodok hozzá. A legnagyszerűbb benne mégis az, gyümölcsös-csokis volta ellenére a férjem is nagyon szereti, így mikor tegnapelőtt megsütöttem a munkahelyi piknikre, rögtön dupla adagot készítettem, hogy neki is maradjon. Hát, nem tartott sokáig: élt körülbelül 12 órát. Bár inkább ilyen halált kívánok minden sütinek, és nem olyat, mint ami a múltkor történt. Éppen a barátainkhoz igyekeztünk babanézőbe, az uzsonnáról szerettem volna gondoskodni. A sütihordóm nem így akarta: épp egy hatalmas pocsolya felett pattant el a füle. :(
Ez azért ne szegje kedvét senkinek, mert teendő vele nem sok van: körtepucolás, tésztakeverés, sütés, a konkrét munka vele nagyjából 10 perc, a többi már a sütő dolga. Az íze viszont tényleg fenomenális!
Hozzávalók:
3-4 közepes érett körte
kevés vaj
barna nádcukor
3 tojás
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
15 dkg joghurt
7 dkg olvasztott vaj (vagy joghurt és vaj helyett 20 dkg tejföl)
7 dkg darált dió
7 dkg aprított étcsokoládé
18 dkg finomliszt
1 mokkáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A körtéket megmossuk, a magházat eltávolítjuk és szeletekre vágjuk.
- Egy nagy gáztepsi felének megfelelő méretű sütőedényt sütőpapírral bélelünk, kikenjünk vajjal, vékonyan meghintjük a nádcukorral és szorosan kirakjuk a körteszeletekkel.
- A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd beletesszük a joghurtot, vajat, a diót, csokit és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan elkeverjük.
- A masszát egyenletesen a körtére terítjük, majd 175 fokra melegített sütőben tűpróbáig (25-30 perc) sütjük.
- A tepsiben langyosra hűtjük, majd fejjel lefelé tálcára borítjuk és felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése