Hozzávalók:
diónyi zsír
egy marék szeletelt mandula (elhagyható)
25 dkg vaj + néhány szeletke
25 dkg cukor (viszont aki lekvárral szereti, az tegyen bele csak 20 dkg-ot)
1 evőkanál vaníliás cukor
4 tojás
30 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- Egy közepes méretű kuglófformát kikenünk zsírral. Az aljára vajszeleteket vagdosunk, meghintjük a mandulával, félretesszük.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
- A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojássárgájákkal is.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tejjel felváltva a vajas-sárgájás masszához keverjük.
- Belereszeljük a citrom héját is, majd óvatos mozdulatokkal a tojáshabot is beleforgatjuk.
- A masszát az előkészített formába töltjük és 165 fokon egy bő órán át sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése