2017. szeptember 24., vasárnap

Joghurtos nektarin rakottas



Közeledik az ősz, de a konyhában még könnyűszerrel felidézhetjük a nyár ízeit. Egyik kedvenc késő nyári gyümölcsünk a nektarin, ami süteményekbe is  kiváló. Ez a könnyű, finom desszert a gyümölcsös tiramisu egy verziója, amelyben a mascarpone és a tejszínhab mellett a joghurt játssza a főszerepet.
A krémet hagyományos tortához is felhasználhatjuk, ez esetben kisebb mennyiség is elég, és ajánlatos a krémbe egy kis zselatint  keverni.
 
Hozzávalók 8-10 személyre:

4 nagy, érett nektarin
25 dkg mascarpone
250 ml habtejszín
400 g (1 nagy pohár) sűrű natúr, lehetőleg görög joghurt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
40 dkg babapiskóta
1 dl tej vagy baracklé
1-2 evőkanál rum vagy pár csepp rumaroma (elmaradhat)

Elkészítés

A mascarponét és a joghurtot jól összedolgozzuk, ízesítjük a citrom lereszelt héjával, vaníliás cukorral, porcukorral és a citrom kifacsart levével. Belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöt, végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.



Egy mélyebb üvegtál alját kirakosgatjuk a (rummal ízesített) tejben vagy baracklében megáztatott babapiskótákkal, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a krém felét. Ezután még egy réteg piskóta következik, majd befedjük  a maradék krémmel. 


Végül hideg helyen szem elől tévesztjük néhány órára, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek, és ez idő alatt a piskóta is kellemesen megpuhul.
Tálaláskor tetejét gyümölcsdarabokkal, vagy csokoládéreszelékkel díszítjük.
Most már nincs más feladatunk, mint jóízűen elfogyasztani. Ha kedvet kaptak, próbálják ki! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése