2016. szeptember 12., hétfő

Itt van az ősz... - Varrjunk!

Még nem érzem át teljesen a hangulatát, de kétségtelen, hogy itt van az ősz újra, akkor is, ha odakint még 30 fok van. Számomra a legtermékenyebb, leginkább inspiráló időszak ez, tele izgalommal, sorsfordító eseményekkel. Közös életünk mérföldkövei is mind az őszhöz kapcsolódnak: megismerkedés, összeköltözés, eljegyzés, esküvő... és hát ez a mostani különlét is. A munkával is ilyenkor tudok igazán haladni, a háztartást is jobban kézben tudom tartani, mint máskor. Ősszel vagyok igazán friss, életerős, tettrekész. Remélem, hamarosan az időjárás is segít majd, hogy elérkezzen az igazi őszi életérzés, de addig is, hozok néhány ötletet, amik segítenek egy kicsit megteremteni az ŐSZ semmihez sem hasonlítható izgalmas atmoszféráját.
Mára kisebb varrós darabokkal készültem. Alapfokú ismeretekkel bátran nekifoghatunk az alábbi dekorációknak, varrógépre sem feltétlenül van szükség.
  • Nagyon egyszerű textil tök elkészítését mutatja be a Fehér Levendula Műhely egy videó segítségével. Görgessetek le az oldalon, megtaláljátok, de direkt linket sajnos nem generál hozzá a facebook.
  • Kicsit bonyolultabb textil tököcskék angol nyelvű, fényképekkel gazdagon illusztrált leírását találjátok meg itt.
  • Bájos almácskák elkészítési útmutatóját angol nyelven itt találjátok. Akár ilyen helyes őszi ajtódíszhez is felhasználhatjuk őket!
  •  Nincs ősz színes falevelek nélkül! Ezen az orosz nyelvű oldalon csodálatos filc levelek elkészítéséhez találunk leírást. Orosztudás nem is szükséges hozzá, a képek alapján egyértelműen megvalósítható. És hogy mi készüljön belőlük? Például párnahuzat! Vagy őszi girland! Vagy mindkettő. :)

További levélsablonokat például itt találhattok.

  • Ehhez a füzérhez tű és cérna csak azért kell, hogy össze tudjuk fűzni a kis maradék anyagokból készült zászlócskákat.

  • Csak kép: édes kis gomba formájú tűpárnák innen!
  • Végezetül pedig egy kis ihletadó egyszerű patchwork darab. Hogy az anyagcsíkokat milyen formára vágjuk, annak tényleg csak a fantáziánk szab határt... :)

Legyen a mottónk: ne tököljünk, tököljünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése