2016. szeptember 13., kedd

Őszi kötős ötletek

Szerintem sokan vagyunk, akik úgy Húsvét után eltesszük a kötőtűinket nyári álmot aludni, majd az első hűvösebb őszi reggelen elkezd bizseregni az ujjunk és addig nem nyugszunk, míg a tűk ütemes csilingelését nem halljuk a kezünkben: egy sima, egy ráhajtás, leemelés-egy sima-áthúzás, egy sima... Egy forró bögre tea vagy kakaó mellett remek terápiás elfoglaltság, különösen, ha még a tűz is ropog és kapunk mellé egy jóféle kosztümös filmet is. :)
A körítésről mindenki maga kell, hogy gondoskodjon, de kötős ötletekkel, mintákkal tudok szolgálni. Remélem, ez megadja a kezdőlökést, és jó sokan kötőtűket ragadunk!
  • Először is, be kell fejeznem a tavasszal félbehagyott mellényemet. Igazából már csak az egyik karjának a passzéja hiányzik, na meg össze kell varrni az oldalát. Egy este és hordhatom végre! :)
  • Idén megérett a helyzet, hogy új sapkát kössek magamnak. Bár a régit is szeret(t)em... :)
Régi

Ezt szemeltem ki magamnak... :) Tetszik ez a szürke szín, viszont a régi sapkám is szürke. Jó lenne egy kis változatosság! Ha lesz kedvem, a nyakmelegítőt is elkészítem.

  • Azért találtam más klassz fazonokat is... A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány.

Minta itt.
 Ez is nagyon tetszik, de a minta sajnos fizetős.
    • A férjem sem maradhat sapka nélkül, főleg a hideg Kanadában! Mire decemberben hazalátogat, el kell készülnöm ezzel a sapkával és hozzá illő sállal. A sapkát már megkötöttem tavaly, de túl nagy lett, úgyhogy lebontom és eggyel kisebb méretben újrakötöm. A sállal meg majd improvizálok! :)
    Ehhez hasonlóan visszahajthatóra fogom kötni a passzéját és kibélelem meleg polár anyaggal.

    Ez is csavart, ez is klassz! Akár családi egyensapkának is el tudom képzelni! Minta itt.

    • A hűvös napokon jól jöhet egy nagyobb méretű stóla.
    Ingyenes angol nyelvű mintával a ravelry-ről
    Minta sajnos nincs, de talán nem is olyan fontos. Elsősorban a színkombináció ragadott meg. Mintát kereshetünk mi magunk is, mivel egy téglalap alakú darabról van szó. Kép innen.
    Szintén ingyenes minta, szintén a ravelry-ről.
    Lágy hullámok innen.
    • Ha pedig már nem elég a kendő, jöhetnek a kardigánok és a pulóverek!
    Maradék fonalból csíkosat? Itt a minta!
    Miss Marple-stílusút? Ehhez is van ám minta! Tweed fonalért kiált!

    Egy kis csipkével? Itt találod. :)
    Aktuális kedvenc. Ha addig élek is. :)

    • Szeretitek a kötött szoknyákat, ruhákat? Ruhám van és szeretem, szoknyám nincs, de mindig szemezek velük! Egyszer ki kellene próbálni! Melyikkel kezdjük?
    Harangszoknya innen.
    Vagy legyen inkább egy lapszoknya innen?
    Nagyon tetszik ez a ruha, sajnos a mintát nem találtam meg hozzá. Bár elnézve a képet, nem túl bonyolult, magunk is meg tudjuk tervezni!
    Minden alkalommal, mikor szembejön velem ez a ruha, égek a vágytól, hogy megvegyem a mintát. Mi lesz velem, ha egyszer nem tudok majd ellenállni? Ja, kislány méretben is elkészíthető! :)
    • Aki pedig szívesebben öltözteti az otthonát, mint saját magát, kössön például párnahuzatot! Rengeteg különféle csipkeminta, csavart és írminta található az interneten, de ha elővesszük a Nagyi kötőskönyvét, akkor is lesz miből válogatni! Ihletadónak képek a pinterestről.


    Nos? Mi lesz az első projekt? :)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése