2017. június 24., szombat

Nyári tésztasaláta

Másfél hónapja élvezzük magyarországi vakációnkat. Beszippantott minket a tavasz, a nyár, élvezzük a munkát, a család és a barátok társaságát. El vagyunk kényeztetve a teljes panziós ellátással, amiben a családjaink részesítenek minket, úgyhogy nem is nagyon főztem, csak néha-néha. Most egy pár napig viszont kettesben maradtunk, magunknak kellett ebédről gondoskodnunk. Nem volt kérdés, mit készítek: meleg van, nyár van, ilyenkor egy finom tésztasaláta remek választás.
Ez a változat langyosan és hidegen is nagyon finom, egy pohár könnyű fehérborral (kismamáknak bodzaszörppel :-) ) isteni ebéd vagy vacsora. Minden hozzávalóból csak kisebb mennyiség kell, a végeredmény pedig egy hatalmas tál finom saláta. Vendégvárónak is tökéletes!





Hozzávalók (~7 adag):
50 dkg csirkemell filé
1 közepes salátacukkini
1 padlizsán
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
(fűszer)só, bors
bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó
30 dkg (színes) penne tészta
1 kisebb kígyóuborka (vagy 7-8 fürtös uborka)
1 kápia paprika
1 csokor újhagyma
1 kis üveg (magozott) olajbogyó
4 paradicsom (koktélparadicsomból persze több kell!)
20 dkg feta sajt
balzsamecet


Elkészítés:
  1. A tésztafőzéshez feltesszük a vizet forrni, alaposan megsózzuk. Ha forr, a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, megcsorgatjuk kevés olívaolajjal és félretesszük.
  2. A csirkemellet kis kockákra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben, nagy lángon forró olívaolajon körbepirítjuk. Megszórjuk (fűszer)sóval, lejjebb vesszük a lángot és hozzáadjuk a szintén felkockázott cukkinit és padlizsánt. 
  3. Ízesítjük borssal, két gerezd zúzott fokhagymával és tetszés szerint mediterrán zöldfűszerekkel. A ragut csak addig sütjük, amíg a zöldségek még roppanósak maradnak. Ha kész, összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
  4. Az uborkát és paprikát kockázva, az újhagymát karikázva, az olívabogyót félbevágva, a paradicsomot szintén kockázva hozzáadjuk a ragus tésztához.
  5. Tálalhatjuk langyosan és hidegen is, közvetlenül fogyasztás előtt megszórjuk kockázott feta sajttal, kevés balzsamecettel tovább bolondítjuk. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése