2018. április 27., péntek

Klasszikus kókusztekercs

Mostanában nagyon nehezen érek ide... Első és legfontosabb oka, hogy a kislányom egyre kevesebbet alszik nappal és sajnos éjszaka is, ami kicsit kimerítő. Egyre kevesebb szabadidőmben pedig egyre több dolgot kell elvégeznem, azoknak sem érek szinte soha a végére. Január óta újra foglalkozom a doktorimmal, eközben pedig gőzerővel azon vagyunk a férjemmel, hogy ne 40 négyzetméteren öregedjünk meg. Sok-sok utánajárás, agyalás. (Anyukám mondta: édes teher. Igaza is van, de ettől még nagyon időigényes elfoglaltság. :)) Amióta pedig megjött a jóidő, a délutáni alvást gyakran kint töltjük a szabadban, ahová laptopot azért nem viszek. :) 
Azért senki ne ijedjen meg, jól vagyunk, sütünk-főzünk (bár igyekszem gyors, egyszerű ételeket készíteni, hogy ne ezzel menjen a drága idő), néha még alkotok is valamit. Jó is lenne, ha kicsit gyakrabban tudnék jelentkezni, régebben például szerettétek a heti menüt, próbálok valamilyen formában visszatérni hozzá. Mert írom a menüt és nagyjából aszerint főzök is, hátha másnak is segítség. És persze szívesen mutatom a kézimunkáimat is. 
Na de, hogy ne jöjjek üres kézzel, hoztam egy klasszikus receptet, biztos sokan ismeritek és szeretitek, készítitek. Azért álljon itt, mert egyrészt a férjem egyik nagy kedvencéről van szó, másrészt pedig hátha kedvet kap valaki ehhez a változathoz. 


Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg darált háztartási keksz
3 evőkanál holland kakaópor
8 dkg porcukor
1 dl feketekávé
1,5 dl tej
rumaroma ízlés szerint

A töltelékhez:
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 csomag vanílilás cukor
8 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál tej


Elkészítés:
  1. A tésztához valókat alaposan összekeverem, gombóccá gyúrom. A töltelékhez a puha vajat habosra keverem a porcukorral, vaníliával, tejjel és beleforgatom a kókuszt.
  2. Két folpackréteg között 3-4 mm vékony téglalappá nyújtom, megkenem a töltelékkel és feltekerem. Tetszés szerint kókuszba hempergetem.
  3. Fóliába vagy tiszta nejlonzacskóba csomagolva hűtőszekrénybe teszem pár órára.
  4. Tálalás előtt vékony szeletekre vágom, tálra rendezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése