2018. május 4., péntek

Halfasírt (fishcake)

Van amikor az egyszerű, hagyományos dolgok a legjobbak. Például a krumplifőzelék egy dolgos hétköznapi ebédnek. Mellé pedig nagyon finom a fasírt, amit nem csak a klasszikus módon, darált húsból, hanem akár halból is készíthetünk. Én ez utóbbit választottam most, és nagyon jól illett hozzá, ezentúl ennél is maradok! De el tudom képzelni a halfasírtot akár szendvicsbe, pitába is.



Hozzávalók:
2-3 nagyobb szelet tengeri halfilé
kevés citromlé
1 kiskanál só
1 teáskanál mustár
egy kisebb vöröshagyma fele
6 evőkanál zabpehely
8 evőkanál tej
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
  1. A fagyos halat meglocsoljuk citromlével és hagyjuk kiengedni. Majd a zsemlemorzsa és az olaj kivételével a többi hozzávalóval aprítógépbe tesszük, pépesítjük.
  2. Kis pogácsákat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése