2017. február 2., csütörtök

Póréhagymás édesburgonya leves

Egy nagyon egyszerű, ám tartalmas leves receptet hoztam mára. Vidám narancssárga színével egy kis vidámságot csempészhetünk a szürke téli napokba. Levesfeltétnek adhatunk pirított magvakat, krutont, én egyik nap sajtos krékerrel tálaltam, úgy is finom volt. Ha kiegészítjük még egy sajtos melegszendviccsel, akkor komplett ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók:
1 szál póréhagyma
2 közepes méretű édesburgonya
kevés olaj
bors, cayenne-bors (elhagyható), őrölt gyömbér, szerecsendió



Elkészítés:

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, az édesburgonyát felkockázzuk.
  2. Kevés olajon elkezdjük párolni a pórét, ha elkezd puhulni, hozzáadjuk az édeskrumplit is, picit megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi kényelmesen ellepi, majd megsózzuk.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk, esetleg higítunk rajta, ha túl sűrűnek ítélnénk. 
  4. Visszatesszük a tűzre, hogy átmelegedjen, fűszerezzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
  5. Forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése