2018. március 9., péntek

Virslis kifli gazdagon

Jön a tavasz, kezdődik a kirándulószezon, (meg persze a kerti munkák évada is), ilyenkor szeretek amolyan mindent egyben dolgokat készíteni, amit könnyű csomagolni, gyorsan elő lehet kapni, és kész is egy gyors ebéd kirándulás vagy éppen munka közben. Ez a virslis kifli is efféle, amolyan házi hot dog, gazdagon megtöltve minden földi jóval. Langyosan vagy hidegen egyaránt finom.

Hozzávalók 12-16 darabhoz
A tésztához:
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
kb 1 dl tej egy kiskanál cukorral
1 tojás
0,5 dl olaj
1-2 evőkanál tejföl
2 csapott kávéskanál  só

Töltelék:
6-8 db virsli
1 doboz csemegekukorica konzerv
15 dkg sajt, ez esetben füstölt edami
1 lilahagyma, vagy kb 10 cm  póréhagyma
4 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
bazsalikom, majoranna


A tetejére:
1 tojás
szezámmag

Elkészítés:
Az élesztőt egy kanálka cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe adagoljuk a folyékony hozzávalókat, és közepesen puha, jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
A sűrített paradicsomot összekeverjük az olívaolajjal és a fűszerekkel, valamint ízlés szerint sóval, de kész pizzaszószt is használhatunk helyette.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és kb 10x15 cm-es téglalapokra vágjuk. Minden tésztadarabot megkenünk paradicsomszósszal, gazdagon megszórjuk a lecsöpögtetett kukoricával és a felszeletelt  hagymával, a durvára reszelt sajttal, és minden darabra teszünk egy fél virslit.


Ezután ügyesen feltekerjük, hogy a töltelék ne potyogjon ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsiben hagyjuk még kelni egy fél órát. Sütés előtt tojással kenjük, megszórjuk szezámmaggal és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése