2017. március 26., vasárnap

Sajtos-zabos kréker tonhalkrémmel

Az utóbbi két hónapban nem nagyon élveztem semmilyen gasztroprogramot (másmilyet sem igazán), így sajnos ennek a receptnek a közreadását is egyre csak halogattam. Ahogy elkezdett "visszatérni" belém az élet (duplán :) ), kaptam újra kedvet a főzéshez, menüíráshoz, evéshez és blogoláshoz. Maradjunk tehát a hiánypótlásnál, azután hamarosan jövök az aktuális dolgokkal is.  

Sajtos-zabos kréker

Hozzávalók:
7,5 dkg aprószemű zabpehely
15 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
10 dkg vaj
12 dkg sajt (egy része lehet parmezán, de használjuk bátran azt, ami akad otthon)
1 tojás
4 teáskanál hideg víz
1 mokkáskanál só
zöldfűszerek ízlés szerint




Elkészítés:

  1. A sajtot reszeljük le. A lisztet sózzuk meg, morzsoljuk el  a felkockázott vajjal, adjuk hozzá a zabpelyhet, reszelt sajtot, aprított vagy szárított fűszert és keverjük el alaposan. 
  2. A tojással és a vízzel gyúrjuk gombóccá, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Ha ropogósabban szeretjük, akkor vékonyabbra, ha omlósabban, akkor hagyhatjuk vastagabbra. Derelyevágóval vagy késsel vágjuk fel négyzetekre, háromszögekre, ahogy szimpatikus.
  3. 175 fokos sütőben süssük addig, míg a széle kis színt kap. Tálalhatjuk bármilyen mártogatóssal, például tonhalkrémmel...
... aminek az elkészítése borzasztóan egyszerű. 



Tonhalkrém


Végy egy doboz tonhalkonzervet, csepegtesd le a levét, a halhúst törd össze villával. Kevés majonézzel keverd krémesre, ízesítsd pici sóval, borssal, citromlével, cayenne-borssal. Ha gondolod, adhatsz hozzá 1-2 marék csemegekukoricát is, de anélkül is finom lesz! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése