2017. december 6., szerda

Csokoládés-rumos gesztenyegolyók

Van az úgy, amikor az ember lányának nincs ideje nagy sütkérezésekbe fogni, de valami finomság mégis jól jönne a vasárnapi ebéd után, vagy éppen uzsonnára, a kávé mellé. A csokis gesztenyegolyó egy ilyen alkalmakra való, gyorsan elkészíthető édesség, igazi téli finomság. A gyerekeket is klasszul be lehet vonni a golyók formázásába. Hogy ne legyen annyira tömény, egy-egy szem magozott meggyett rejtettünk a golyóbisok közepébe. Szerintem remek alternatívája a klasszikus kókuszolyónak, jó étvágyat hozzá!





Hozzávalók (vigyázat, ez nagycsaládos adag, 4 emberre a fele is elég!):
20 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
50 dkg natúr gesztenyemassza
~15 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
rumaroma ízlés szerint
40 dkg darált háztartási keksz
~20 dkg kókuszreszelék
1 üveg magozott meggybefőtt


Elkészítés:

  1. A tejszínt felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokoládét. Szép fényesre keverjük és kissé hűlni hagyjuk.
  2. Egy nagy tálba reszeljük a gesztenyemasszát, ízesítjük a porcukorral, vaníliás cukorral, rummal és elmorzsoljuk a keksz-reszelékkel.
  3. Hozzáadjuk a csokoládés tejszínt és összegyúrjuk a tésztát.
  4. Diónyi golyókat formázunk, a közepükbe elrejtünk 1-1 szem meggyet, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
  5. Tálra tesszük, fogyasztásig hűvös helyen tartjuk.



Tipp: Ha ízesített gesztenyepürével dolgozunk, akkor a cukor mennyiségét valószínűleg csökkenteni kell, kóstolgassuk, hogyan felel meg a mi ízlésünknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése